Hieronder voor u beschikbaar de presentatie zoals gegeven door Ludo Kenens op 18 februari 2017

Dit seminar werd gegeven door de bekende Belgische fytotherapeut en docent aan de OTCG opleiding Ludo Kenens vanuit meer dan 30 jaar ervaring in de toepassing van de door Ted Kaptchuk aan de Westerse mens aangepaste Chinese kruidenformules. Voor de presentatie kunt u de link hieronder aanklikken:

2015-OTCG-KAN Herbal (volledig)

De productlijn Kan Herbals bestaat uit de TOP 25 producten die door Ludo Kenens onderwezen zijn. De productinformatie van deze producten vindt u in het kleine boekje Kan herbals pocket of het nieuwe grotere boek Kan Herbals Guide New. U kunt de digitale versie downloaden door op onderstaande link te klikken.

Kan Herbals Guide new

De korte indicatie indexen van het KAN Herbals formularium zoals beschikbaar gesteld door Ludo Kenens kunt u downloaden door op de volgende link te klikken:KAN indicatie indexen

 

Kan Herbals Formularium

door Dr. Ted Kaptchuk O.M.D.

“Excellence in the tradition of East Asian medicine has always been defined by the ability to be simultaneously immersed in the past while also responding meaningfully and practically to the present. The history of East Asian medicine is a remarkable chain of transmission and modulation from one generation, dynasty, and even country, to the next.”

 


Ted Kaptchuk

 

Klik hier om het formularium te downloaden als PDF,  rechtermuisknop, opslaan als…

 

inhoudsopgave van het formularium

 

1 Introduction

Quick Reference/Study Guide 1-11

Kan Herbals & Traditionals Index by Symptom 1-17

Kan Improves on Tradition 1-34

The Technique & Art of Dosage Quantity 1-38

Dosage of Herbs and the Physical, Psychological and Spiritual Realms 1-40

KAN HERBALS – FORMULAS BY TED KAPTCHUK, O.M.D.

2 Constitutional Formulas

Quiet Contemplative – Kidney Yin 2-2

Dynamic Warrior – Kidney Yang 2-6

Relaxed Wanderer – stagnant Liver Qi 2-10

Gracious Power – Liver and Lung Yin 2-14

Prosperous Farmer – Spleen Qi 2-18 Wise Judge – Lung Yin and Qi 2-22

Compassionate Sage – Heart spirit 2-26

3 Women’s Formulas

Women’s Chamber – congealed Blood and Phlegm 3-2

Women’s Journey – Hot and Cold Blood 3-5

Women’s Precious – deficient Blood 3-9

Women’s Rhythm – obstructed Qi and Blood 3-13

4 Tonic Formulas

Gather Vitality – Spleen Qi, Heart Blood 4-2

Arouse Vigor – yang qi 4-7

5 Clarification Formulas

Lucid Channel – excess Phlegm 5-2

One Mind – Spleen / Stomach disharmony 5-4

Meridian Circulation – Wind Damp Cold pain 5-9

Meridian Passage – congealed Blood pain 5-14 Quell Fire – Liver Fire, Damp Heat 5-18

Temper Fire – Kidney Yin deficient Fire 5-22

Restore Integrity – deficient Kidney and Heart 5-27

6 Acute Formulas

Dispel Invasion – Wind, Cold, and Damp pathogens 6-2

Early Comfort – internal Dampness, surface Wind Cold 6-4

Initial Defense – Wind Heat 6-8

 

JURIDISCHE VERKLARING

De opnames op deze website worden ter beschikking gesteld door de Stichting Dong XI. Zij is onderworpen aan uw aanvaarding en aan de naleving van deze juridische verklaring. Door de toegang tot of het gebruik van deze opname na het bezoek aan de website, gaat u akkoord met en accepteert u de voorwaarden van deze juridische verklaring.

Informatie, meningen, en standpunten die tijdens de opname worden getoond kunnen niet worden gezien als vertegenwoordigd en gedragen door de Stichting.
De stichting Dong XI garandeert niet en doet geen uitspraken met betrekking tot het gebruik, de geldigheid, de juistheid, volledigheid, en de betrouwbaarheid van eventuele claims, verklaringen en/of informatie van deze opname.

Onder geen enkele omstandigheid, inclusief, maar niet beperkt tot, nalatigheid, zal de Stichting Dong XI niet aansprakelijk worden gehouden voor enige directe, indirecte, bijzondere, incidentele of andere schade, inclusief maar niet beperkt tot, het verlies van programma’s, verlies van gegevens, verlies van gebruik van de computer of andere systemen, of het verlies van winst. U bent in kennis gesteld over de mogelijkheid van dergelijke schade als gevolg van uw gebruik – of van de onmogelijkheid van het gebruiken van de inhoud, de materialen, of functies van deze opname of van de website of van een gelinkte website.

Informatie over gezondheid: de Stichting Dong XI, de sprekers en andere deelnemers kunnen bepaalde informatie beschikbaar stellen met betrekking tot, maar niet beperkt tot, medicijnen en andere gezondheid gerelateerde zaken (gezamenlijk genoemd “Informatie over Gezondheid”). U gaat ermee akkoord dat u bekend bent met alle risico’s verbonden aan deze informatie, het gebruik van, of het vertrouwen op de besproken informatie over gezondheid. U stemt er verder mee in dat de Stichting Dong XI en haar werknemers of bestuurders niet verantwoordelijk of aansprakelijk zijn, direct of indirect, op enige wijze, voor enig verlies of schade, van welke aard dan ook ontstaan ​​als gevolg van, of in verband met uw gebruik van, of vertrouwen op deze informatie over gezondheid.

Eigendomsrechten. Alle rechten, titels en belangen in en op de opname en op de website van alle materialen en van de inhoud is ofwel eigendom van, of wordt gebruikt met toestemming van hun respectievelijke eigenaars door, de Stichting Dong XI, en worden beschermd door toepasselijke auteursrechten, merkrechten, octrooirechten, handelsgeheimen of andere eigendomsrechten en wetten. U mag niets wijzigen of informatie van de opname en van de website kopiëren in welke vorm dan ook, elektronisch of anderszins, tenzij u onze uitdrukkelijke toestemming heeft verkregen.